Vanliga frågor / FAQ

Vilka frukter och andra råvaror kan man skala med maskinen?

Väldigt många faktiskt! De vi har provat med lyckat resultat är följande (tipsa oss gärna om du provar något mer): Apelsiner, citroner, kiwi, lime, päron, äpplen, persikor, tomater, potatis, rödbetor och lök.

Vad ska man tänka på när man köper frukt?

Välj frukt som är ganska hård. Om frukten är för mjuk kan den börja slira i klon och spetsen. En jättemjuk apelsin eller en lite för gammal kiwi kommer bara bli gröt när frukten börjar snurra i maskinen. Så välj rätt frukt till din maskin.

Finns det en svensk bruksanvisning?

Japp, vi skickar med en tryckt, svensk bruksanvisning med maskinen. Den finns även att ladda hem här.

Finns det några filmer?

Javisst, du hittar bilder och filmer på produktsidan.

Det har hänt att klon har slirat lite i frukten. Hur kommer det sig?

Troligtvis för att frukten är för mjuk. Eller för att du inte tryckt i spetsen och klon ordentligt. Välj en lite hårdare frukt och se till att metallklon och metallspetsen går in i frukten ordentligt.

Det verkar som att skärbladet börjar bli slitet. Vad gör man då?

Man kan lossa skruven som sitter inuti skärbladet och snurra på det runda skärbladet cirka en centimeter så får man nytt och fint stål. Skärbladet finns även som reservdel om man vill köpa ett nytt. Behöver du köpa någon reservdel, kontakta oss så ordnar vi det.

Vad skiljer PRO-modellen mot standard?

I PRO-modellen som vi säljer är klo och spets i metall. Allt för att få högsta kvalité. Det blir stora påfrestningar på dessa delar och plastvarianter håller inte. Det vet vi av erfarenhet. Självklart vill du att maskinen ska hålla. Det vill vi med!


Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.