Skala apelsiner, snabbt, enkelt och utan krångel - såhär gör du
Börja med att välja en bra apelsin. Och med en bra apelsin menar vi en som inte har blivit för mjuk eller mosig. Så ta din hyfsat hårda, vanliga apelsin och gör dig redo. Se till att armen är i startläge (längst ner). Tryck fast din apelsin i de tre metallpiggarna och tryck i den övre klon i mitten av överdelen av apelsinen. Se till så att apelsinen är centrerad.
Starta den elektriska skalaren genom att slå på maskinen på den röda knappen. Nu lyser den. Maskinen har två lägen "I" och "II". På läge "I" rör sig armen nerifrån och upp medans på läge "II" går armen nerifrån och upp och uppifrån och ner och skalar apelsinen två gånger. Första delen tar bort den orangea zesten och den andra delen tar bort det vita innanför skalet. Generellt kan man säga att frukt med tjockt skal kan du ha på "II" medan frukter med ett tunnare skal bör du använda "I".
Håll ner ON i någon sekund och sen är maskinen igång och skalar.
Skär av topp och botten med en kniv och nu har du en färdig apelsin redo att filéa, juicea, tärna till en fruktsallad eller att bara äta rakt av! Enkelt va?