Skala apelsiner, snabbt, enkelt och utan krångel - såhär gör du

Visst kan det kännas krångligt att behöva skala en massa apelsiner om du ska göra en fruktsallad, smoothie eller en juice i din råsaftcentrifug? Med vår elektriska apelsinskalare är jobbet snabbt gjort. Vi kikar närmare på hur den fungerar. 

 

Elektrisk apelsinskalare - snabbt, enkelt och utan krångel

 

Börja med att välja en bra apelsin. Och med en bra apelsin menar vi en som inte har blivit för mjuk eller mosig. Så ta din hyfsat hårda, vanliga apelsin och gör dig redo. Se till att armen är i startläge (längst ner). Tryck fast din apelsin i de tre metallpiggarna och tryck i den övre klon i mitten av överdelen av apelsinen. Se till så att apelsinen är centrerad. 

 

Elektrisk apelsinskalare - snabbt, enkelt och utan krångel

 

Starta den elektriska skalaren genom att slå på maskinen på den röda knappen. Nu lyser den. Maskinen har två lägen "I" och "II". På läge "I" rör sig armen nerifrån och upp medans på läge "II" går armen nerifrån och upp och uppifrån och ner och skalar apelsinen två gånger. Första delen tar bort den orangea zesten och den andra delen tar bort det vita innanför skalet. Generellt kan man säga att frukt med tjockt skal kan du ha på "II" medan frukter med ett tunnare skal bör du använda "I".

Håll ner ON i någon sekund och sen är maskinen igång och skalar. 

 

Elektrisk apelsinskalare - snabbt, enkelt och utan krångel

 

Skär av topp och botten med en kniv och nu har du en färdig apelsin redo att filéa, juicea, tärna till en fruktsallad eller att bara äta rakt av! Enkelt va?

Här kan du köpa den elektriska apelsinskalaren